מרכיבים:
6 תפוחי עץ ירוקים או אדומים יפים ושלמים בגודל אחיד
200 גרם דבש (עדיף כזה שלא עבר חימום – כיוון שהוא עשיר בויטמינים)
100 גרם אגוזי מלך/ שקדים גרוסים
50 גרם צימוקים
30 גר' קוקוס טחון
50 גרם שמן קוקוס (או חמאה)
1/2 כפית קינמון
המילוי :
מערבבים בקערה קטנה 100 גרם מהדבש עם האגוזים/שקדים הגרוסים, הצימוקים, הקוקוס, שמן הקוקוס והקינמון לתערובת אחידה. מניחים בצד את התערובת. (אם הדבש מאוד מוצק אפשר לחמם מעט בקערה מעל מחבת).
את הצד העליון של התפוח (שקרוב לגבעול) חותכים לרוחב כמו בתמונה לעיל.
חופרים את ליבת התפוח בעזרת כפית קטנה ויוצרים במרכז התפוח "קערה" מבלי לפגוע בדפנות התפוח. כל "קערה" של תפוח ממלאים בכף וחצי מן התערובת שהכנו.מחזירים את החלק העליון של התפוח כך שהתערובת תהיה מכוסה.
מניחים את התפוחים בתבנית של התנור, כשהחלק העליון ("המכסה") של התפוח כלפי מעלה. אופים כחצי שעה בתנור שחומם ל-160 מעלות (תלוי בתנור)
לרוטב : ממש לפני ההגשה מוהלים 50 גרם דבש ב-1/4 כוס מים רותחים.
מוציאים מהתנור, יוצקים על התפוחים את הרוטב ומגישים.
בתיאבון ושנה טובה לכולנו.
תגובות | הוסף תגובה |
טופס הייעוץ של "בריאת" מזמין אותך לקבל הכוונה אישית מאחד ממטפלי המרפאה.
לטופס 3 שלבים פשוטים וקלים למילוי, בסופו תקבל\י מענה בטלפון, במייל או בפקס, על פי בחירתך.