בסתיו ובחורף העור יבש ורגיש, ואצל חלקנו הוא גם מגרד וקשקשי. אפשר למרוח עליו קרמים שונים ולחלח אותו מבחוץ, אבל אפשר גם להשפיע עליו מבפנים, באמצעות תזונה נכונה והזנה אמיתית. לא מדובר בפתרונות קסם אלא בתהליך שאורך זמן, אולם המאמץ כדאי - התזונה יכולה לסייע לעור להיות בריא ויפה לטווח ארוך, הרבה יותר מקרמים סינתטיים שנותנים פתרון רגעי בלבד.
מזג האוויר אינו הגורם היחיד שמשפיע על עור הפנים: התזונה שלנו, הגנטיקה, זיהום האוויר, הרגלי החיים ורמת הסטרס משתקפים בו גם כן. לכן אם אתם סובלים מעור יבש באופן קיצוני, מומלץ לפנות למטפל לבדוק את המקור לבעיה זו.
ובכל זאת, איך אפשר לעזור לעור שלנו להיראות במיטבו?
שתו הרבה מים! (לפחות ליטר וחצי ביום). מים חיוניים לשמירה על לחות העור ולשמירה על מרקמו. רצוי גם להגדיל את צריכתם של מזונות בעלי תכולת מים גבוהה כגון מלון, חסה, מלפפונים ופלפלים.
מזונות עשירים במינרלים ובוויטמינים משמרים את הלחות בעור, ומסייעים למנוע את התייבשותו, ישנן כמה קבוצות מזון עיקריות המשרתות אותנו בשמירה על העור:
נוסף על כך, רצוי להשתמש בקרמים על בסיס טבעי, המזינים את העור בחומצות שומן טבעיות ובויטמין E, ללא כימיקלים וחומרים משמרים המגרים את העור.
ממה עדיף להימנע?
יש להשתדל לא לרחוץ את הפנים והגוף במים חמים מדי המייבשים את העור.
הימנעו ממאכלים עשירים בחומרי שימור ובצבעי מאכל, המזיקים לעור בפרט ולגוף בכלל.
על פי הרפואה הסינית, במקרה של עור יבש עדיף להימנע ממזונות מייבשים: שיפון, שעועית אזוקי, סלרי, בצל ירוק, נבטי אלפלפה, לפת וגריסי פנינה.
תגובות | הוסף תגובה |
|
טופס הייעוץ של "בריאת" מזמין אותך לקבל הכוונה אישית מאחד ממטפלי המרפאה.
לטופס 3 שלבים פשוטים וקלים למילוי, בסופו תקבל\י מענה בטלפון, במייל או בפקס, על פי בחירתך.