
לכבוד הקיץ שמכה בכל הכח, "המעדניה" שלחה לנו כמה מתכונים המבוססים על הרפואה הסינית, ומתאימים לכבשן שמתרחש כאן בחוץ.
ברפואה הסינית ישנה חשיבות להתאים את התזונה למזג האויר ולאקלים, ושיא הקיץ שמתרגש עלינו בימים אלו נקרא עונת "חום הקיץ", שמאופיינת בחום גבוה, ללא הפוגה, וברמות לחות גבוהות.
החום והלחות מהוים אתגר קולינרי לא פשוט. מצד אחד אין חשק לאכול אוכל מבושל, שלא לדבר על לעמוד מול סירים מהבילים במטבח. מצד שני תזונה שמבוססת על מזון טרי ונא, סלטים, פירות וסנדויצ'ים היא תזונה שמחלישה את מערכת העיכול, וגורמת להצטברות של לחות, ממנה כבר יש לנו מספיק גם בחוץ.
אז מה עושים? משלבים בין מזון מבושל ובין מזון טרי, מוסיפים דגנים מבושלים לסלטים קרים, מקפיצים או מאדים ירקות. אוכלים פירות באופן מתון - מומלץ להגביל את כמות הפירות ל- 2 או 3 ביום, ולהעדיף תפוחים, שזיפים ומלון על פני אבטיח או ענבים שמכילים כמות גבוהה של סוכר.
כמו תמיד מומלץ לצמצם את כמות הפחמימות הפשוטות, להעדיף דגנים מלאים, ולצרוך חלבון מהצומח, כדוגמת עדשים או שעועיות שגם אותם ניתן לאכול קרים.
חשוב לשתות הרבה, ולצרוך הרבה עלים ירוקים ומאכלים ירוקים, שיש להם איכות מצננת ומרגיעה.
את שאר הדגשים ניתן לקרוא במאמר על המלצות
תזונה לסילוק לחות וליחה באתר.
והנה המתכונים, שמבוססים על הרפואה הסינית, ומוגשים באהבה מצוות "המעדניה". למי שעדיין לא מכיר, "המעדניה" הינה מטבח שמכין מזון ביתי, בריא וטבעי, ומציע תפריט משתנה, אותו ניתן להזמין הביתה. המעדניה היא פתרון מעולה לכל מי שרוצה לאכול בריא ולא מוצא זמן לבשל. את "המעדניה" הקימה שני מדור, שפית ומטפלת ברפואה סינית ואליה הצטרפה עינב ברמן השפית המיתולוגית של "אורנה ואלה", והבעלים של מסעדת "אסיף".
https://www.hamadania.com/

|
אנטיפסטי ירקות עם רוטב יוגורט וטבסקו
(המתכון הוא ל 4-5 מנות)
|
מרכיבים:
עלי רוקט
2 בטטות בינוניות
1 כף סויה
1 כף סילאן
½ כפית פלפל שאטה יבש גרוס
מיץ מחצי לימון
10 סלקים קטנים
2 בצל אדום בינוני פרוס דק
מלח, פלפל
6 כפות שמן זית
4 שומרים קטנים
16 יח' עגבניות שרי תמר אדומות
אופן הכנה:
לחמם תנור ל- 200 מעלות.
לקלף בטטות ולחתוך לקוביות של 3-4 ס"מ. לשים בקערה ולערבב עם הסויה והסילאן להעביר לתבנית בשכבה אחת ולפזר את הפלפל שאטה מעל . להכניס לתנור ולאפות עד שמתרכך כחצי שעה, לפזר מעל את מיץ הלימון.
לשטוף היטב את הסלקים ולחתוך לרבעים או חצאים ( תלןי בגדל הסלק ) לערבב עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס . לפזר על תבנית עם נייר אפיה את הבצל הפרוס ומעל את הסלקים. לעטוף היטב בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור עד שמתחיל להתרכך, להסיר את נייר האלומיניום ולצלות עוד כרבע שעה עד שהקליפה מתקמטת מעט.
לחתוך שומר לכל אורכו, כולל העלים והגבעולים, לערבב בקערה יחד עם שמן זית, מלח ופלפל שחור. להעביר לתבנית עם נייראפיה, לפזר את העגבניות שרי, ולהכניס לתנור לצליה עד שזהוב ורך
רוטב:
1 כוס יוגורט
4 כפות שמן זית
כמה טיפות טבסקו (תלוי במידת החריפות שרוצים)
עלי כוסברה או זעתר שלמים.
לערבב הכל יחד
להניח את הרוקט והירקות הצלויים על צלחת הגשה, לפזר את הרוטב יוגורט , לזלף. מעט שמן זית.

|
סלט אטריות שעועית, כרוב אדום, פאפייה ירוקה, בצל ירוק ועשבי תיבול
(המתכון הוא ל 8 מנות)
|
לסלט:
1 חב' איטריות שעועית
1 ראש כרוב אדום קטן חתוך לרצועות דקיקות
1 פאפייה ירוקה חתוכה לרצועות דקיקות
1 צילי ירוק טרי קצוץ
1 כוס ג'ינג'ר כבוש חתוך לרצועות דקות
2 חב' בצל ירוק חלק ירוק בלבד חתוך לאלכסונים דקים
1 חב' כוסברה עלים
1חב' נענע עלים
לרוטב:
½ כוס שמן זית
½ כוס פיש סוס
3 כפות שמןשומשום
1 כוס מים
קליפה מ- 2 לימונים
¾ כוס מיץ לימון
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד
מבשלים את אטריות השעועית במים רותחים כ- 5 דקות, מעבירים למסננת ושוטפי היטב. מערבבים יחד עם שאר החומרים. מוסיפים את הרוטב ומערבבים