עונת האביב מיוחסת ברפואה הסינית לאיבר הכבד, שבין יתר תפקידיו הוא לפרק את הרעלים מהגוף.
אחד המאכלים המזינים והמייטיבים לבריאות בכלל ולכבד בפרט הוא "שייק ירוק", שהוא משקה מזין, טעים וקל להכנה: לוקחים מגוון עלים ירוקים כמו חסה, רוקט, סלרי, עלי מנגולד, רשד וכדומה, ושמים בבלנדר. הצבע הירוק, על התפישה הסינית, עוזר לניקוי הכבד, והעלים הירוקים עשירים במינרלים וויטמינים שספיגתם קלה יחסית. בעלים הירוקים קיימים גם סיבים מסיסים שעוזרים להסדרת מערכת העיכול והמעיים.
לעלים הירוקים מוסיפים פירות על פי הטעם ועונת השנה כדוגמת תפוח, תפוז, שזיף, מלון, אבטיח, בננה. ניתן להוסיף פירות יבשים, זרעי פשתן או כל תוספת אחרת. את הכל טוחנים בבלנדר עם מים עד לקבלת שייק ירוק וטעים. לרוויה.
עוד על תזונה לניקוי כבד.