האביב הגיע ואיתו הארטישוק. הצמח המופלא ידוע בתכונותיו המאזנות את רמות הסוכר בדם, הוא משפר עיכול, מכיל מגנזיום, ברזל, אשלגן וסידן וכן ויטמינים רבים ממשפחת ויטמיני ה- B.יחד איתו פורח הפול הירוק, שאף הוא עשיר בסידן ובאשלגן, יחד עם כמות מכובדת של ברזל. לפול הירוק ערך גליקמי נמוך והוא מכיל כמות גבוהה של חלבון. שילוב של השניים יוצר מנה מאוזנת, משביעה וכזו ששומרת על רמת סוכר מאוזנת וסיבים תזונתיים רבים. המתכון המובא הוא מנה צמחונית נהדרת לליל החג ויכולה להוות תוספת בריאה במקום האורז או תפוחי האדמה המסורתיים, תוספת הכורכום תשפר את העיכול לאילו המתקשים בעיכול קיטניות:
לבבות ארטישוק ופול ירוק- המתכון של סבתא גבי:
מצרכים:
בצל גדול
8 ארטישוקים חיים
10 תרמילי פול ירוק טריים
מיץ מחצי לימון
מלח גס
פלפל שחור
כורכום
ראשית יש לקלף את הארטישוקים כך שישארו רק הלבבות. עדיף לעשות זאת כשהוא חי, למי שמתקשה בישול קצרצר במים רותחים (2-3 דקות) עשוי לעזור. גם את הפול הירוק מוציאים מהתרמילים.
בסיר נמוך מטגנים במעט שמן זית את הבצל כשהוא חתוך לקוביות עד שהוא מזהיב. מוסיפים לסיר לבבות ארטישוק חתוכים לשתיים, פול ירוק ומיץ מחצי לימון ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה יש להנמיך את האש, להוסיף את המלח הגס, הפלפל וחצי כפית כורכום. מבשלים על אש נמוכה עד שהפול והארטישוק מתרככים.
חג שמח ובריא!
נכתב על ידי רותם סלדינגר
תגובות | הוסף תגובה |
טופס הייעוץ של "בריאת" מזמין אותך לקבל הכוונה אישית מאחד ממטפלי המרפאה.
לטופס 3 שלבים פשוטים וקלים למילוי, בסופו תקבל\י מענה בטלפון, במייל או בפקס, על פי בחירתך.