כמו יתר מאכלי החג המסורתיים גם הסופגניות והלביבות הם אסונות קולנריים קטנים, אולם יש מה לעשות כדי לא לצאת מהם בעור גדול.
אפשר לדוגמה להכין לביבות בטטות. לבטטות ולתפוחי האדמה יש ערך קלורי די דומה, אולם הבטטה עשירה יותר בסיבים תזונתיים, בטא קרוטן, ויטמין C, B6, אשלגן ומנגן. היא בעלת ערך גליקמי נמוך יותר. מומלץ לטגן אותן בשמן קנולה, ודווקא בשמן עמוק ובטמפרטורה גבוהה, כדי שהשמן ייספג פחות. את צריכת הסופגניות אגב מומלץ פשוט לצמצמם, אין דרך להפוך אותן לבריאות ואם אוכלים עדיף כבר להנות מכל ביס. חג אורים שמח.
| תגובות | הוסף תגובה |
טופס הייעוץ של "בריאת" מזמין אותך לקבל הכוונה אישית מאחד ממטפלי המרפאה.
לטופס 3 שלבים פשוטים וקלים למילוי, בסופו תקבל\י מענה בטלפון, במייל או בפקס, על פי בחירתך.
לסגירת החלון