תפריט צור קשר חיפוש
  • אודות |
  • רפואת נשים |
  • קורונה |
  • בעיות רפואיות |
  • מאמרים ומחקרים |
  • מספרים עלינו |
  • טיפול בתזונה |
  • חנות |
  • צרו קשר |
  • 03-7447555
    יוטיוב פייסבוק צור קשר דף הבית של המרפאה

    ג'ינג'ר (זנגביל) – Zingiberis Officinalis Rhizoma

    הג'ינג'ר הוא אחד מצמחי המרפא המוכרים והנפוצים ברפואה הסינית, באיורודה, והוא משמש גם כתבלין, ובשימוש רפואי ביתי. לג'ינג'ר השפעה טיפולית נרחבת, על כמה מערכות בגוף - הג'ינג'ר מחזק ומווסת את פעילות הקיבה, מגביר ספיגה, נוגד בחילות והקאות (אנטיאמאטי), ומחזק את רירית הקיבה.
    בשל פעילותו של הקיבה ומערכת העיכול נוהגים להוסיף אותו לפורמולות רבות לחיזוק הספיגה ומערכת העיכול. הג'ינג'ר נחשב צמח חם, והוא מועיל לבעיות בעלי "אופי קר" על פי ההגדרה הסינית. נתעכב על זה מעט –בעיות רבות מושפעות מחום או מקור, והרפואה הסינית שמה דגש על המרכיב התרמי של הבעיה גם באבחנה וגם בטיפול. כך למשל כאבי בטן, כאבי מפרקים או כאבי מחזור יכולים להיות מוטבים בחימום או מוטבים בקירור. אם לדוגמה בקבוק חם מקל על כאבי בטן נוכל לומר שהכאב הוא "קר", ואז נמליץ על תזונה מחממת, נשתמש בצמחי מרפא חמים ונשלב מוקסה או חימום אחר במהלך הדיקור. הג'ינג'ר הוא אחד הצמחים החמים ברשימת הצמחים הסיניים, והוא מתאים למצבים של קור. כך לדוגמה נעדיף להשתמש בו כאשר הבחילות נגרמות מאכילה של אוכל "קר" כדוגמת סלטים, גבינות וירקות טריים. 
    הג'ינג'ר גם ידוע כצמח יעיל לטיפול בהתקררויות והצטננויות, במיוחד בשלבים הראשונים. הוא עושה את זה על ידי פעילות מייזעת, ופעילות אנטיוירלית ואנטיבקטריאלית מתונה. הוא מוציא ליחה מהריאות, במיוחד ליחה שקופה, מימית ושופעת המוגדרת ברפואה הסינית כליחה קרה.
    כלי דם – הג'ינג'ר משפר את זרימת הדם, והוא נוגד קרישה מתון. בשילובי צמחים מסוימים הג'ינג'ר משמש גם כמפסיק דימום, במיוחד דימום חיוור ודק, הנובע ברפואה סינית מחולשת אנרגיה.
     
    כיצד להשתמש בג'ינג'ר
    בשימוש הביתי משתמשים על פי רוב בצורה הטרייה של הצמח, שקיים בכל חנות ירקות או סופרמרקט. לטיפול בהתקררות ניתן להכין ממנו חליטה פשוטה (מפורטת בהמשך) ולשלב אותו גם בבישול, במרקים, רטבים, ירקות מוקפצים ותבשילי בשר.
    ברפואת הצמחים משתמשים בכמה צורות – שורש שמיובש במשך כשנה, נקרא Sheng Jiang והוא משמש בעיקר לייזוע, להתקררויות ולמערכת החיסון. כאשר הצמח מיובש לפרק זמן ארוך יותר הוא נקרא Gan Jiang והוא יבש ומצומצם יותר. הוא נחשב מחמם הרבה יותר, ומשתמשים בו בעיקר בחימום ובהשפעה על הקיבה ומערכת העיכול. קיימות צורות הכנה נוספות כמו Sheng Jiang Pi – הקליפה של השורש הטרי אשר גם משתנת ומורידה בצקות, ו- Pao Jiang שבו מחממים את השורש עוד יותר כדי לחזק את אפקט החימום שבו.

    חליטה ביתית להתקררויות
    לטיפול בבחילות ולהקלה על תסמיני ההצטננות ניתן לחלוט 4-6 פרוסות דקות של ג'ינג'ר בספל של מים רותחים, ולהניח לרבע שעה. הטעם של החליטה הוא מעט חריף ועוקצני. לחליטה אפשר להוסיף מעט דבש או לימון ולשתות במהלך היום.
    תגובות הוסף תגובה
    לקבלת עדכונים
    ייעוץ

    טופס הייעוץ של "בריאת" מזמין אותך לקבל הכוונה אישית מאחד ממטפלי המרפאה.
    לטופס 3 שלבים פשוטים וקלים למילוי, בסופו תקבל\י מענה בטלפון, במייל או בפקס, על פי בחירתך.

    למילוי הטופס
    דברו איתנו...
    03-7447-555
    תחומי טיפול
    תקשורת